Redactie

DVD Flick 1.3.0.6

De drempel tussen de videoverzameling op je pc en je dvd-speler is normaal gezien behoorlijk hoog. Het openbronprogramma DVD Flick ontwijkt lastige conversieperikelen en laat je eenvoudig uiteenlopende videoformaten naar een dvd-schijf branden.

De interface van DVD Flick is zo sober als een kloostercel, maar verbergt voldoende opties om een persoonlijke dvd te maken van verschillende videobestanden met ondertiteling en een persoonlijk menu.

Videotitels toevoegen is een eenvoudig karwei, waarbij je per videobestand ondertiteling en eventuele aanvullende audio toevoegt, mits je die in je bezit hebt. Het aanvullen van die onderschriften is al even eenvoudig, waarbij je kleur, lettertype en grootte kunt bepalen.

Snel beginnen
De gemeenschap achter dit openbronprogramma heeft op haar forum een aantal templates beschikbaar gesteld, waarmee je een menu kunt maken dat je dvd een professionele allure geeft. Toch blijft het geheel wat kaal aandoen. Hopelijk komen er in de toekomst nog meer menuknoppen en soortgelijke opties bij.

Het programma heeft minder geavanceerde functies dan je zou verwachten bij een applicatie als deze, zodat je al binnen vijf tot tien minuten kunt beginnen met branden. Omdat DVD Flick een van de weinige gratis tools is die het conversieproces van een groot aantal video- en audioformaten naar het voor dvd-spelers vereiste mpeg2 voor hun rekening nemen, hoef je niet om te kijken naar dit lastige proces.

Tijd doden met Tetris
Het maken van de persoonlijke schijf eist behoorlijk wat rekenkracht en tijd op. Gelukkig is er een optie om je pc automatisch uit te schakelen na voltooiing, zodat je iets anders kunt gaan doen. Wie geen uren wil wachten, kan meer vermogen toewijzen aan de applicatie door het proces een hogere prioriteit te geven. Je kunt ook op de ‘Entertain Me’-knop klikken, waarna een spelletje Tetris in beeld verschijnt.

Het programma biedt ook de mogelijkheid om een image-bestand aan te maken als je even geen dvd-schijf voorhanden hebt.

We zijn tevreden over de beeldkwaliteit die DVD Flick levert, vooral gezien het aantal verschillende formaten dat we op onze dvd hebben gezet. Dit programma is dus een zegen voor gebruikers die snel een avondvullend programma willen samenstellen.

DVD Flick 1.3.0.6
Prijs: gratis (juni 2009)

PRO: herkent vrijwel elk populair videoformaat; eenvoudig in gebruik.
CONTRA: kale dvd-menu’s.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.