Redactie

Flash komt naar de tv

Intel en Adobe werken samen om Flash-technologie, wijdverbreid op pc’s, te laten werken in tv-toestellen. Dat hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt.

Ze stellen de Flash Player en Flash Lite af voor Intels nieuwe mediaprocessor CE 3100. De chipmaker wil de eerste CE 3100-chip met ondersteuning voor Flash Lite vóór medio dit jaar op de markt brengen. 

Zo’n combinatie van Flash en de CE 3100 moet het prettiger maken om webvideo’s en andere Flash-gebaseerde content te bekijken via digitale tv’s, Blu-rayspelers, kabelsettopboxen en audiovisuele apparaten.

Naadloos
"Onze samenwerking met Adobe is erop gericht om een rijke en relevante internetervaring op de tv te bieden", aldus de manager van Intels Digital Home Group. "Consumenten krijgen toegang tot een groeiend aantal Flash-gebaseerde applicaties, die uiteindelijk naadloos kunnen worden genoten vanaf meerdere schermen, van de laptop tot een mobile internet device en nu ook de tv."

De Media Processor CE 3100, die eerder bekend stond onder de codenaam Canmore, wordt volgens Intel de eerste in een lijn van zogenaamde system-on-chips voor consumentenelektronica. De chip biedt al ondersteuning voor het Yahoo Widget Channel, een technologie waarmee tv’s via internet toegang krijgen tot widgets. Ondertussen werkt Adobe aan een volwaardige Flash Player 10 voor de mobiele telefoon.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.