Redactie

Gekke Amerikaan klaagt World of Warcraft aan

Erik Estavillo, een Amerikaan uit Californië, klaagt de ontwikkelaars van het spel World of Warcraft aan. Volgens hem heeft het spel zijn leven vernield en daarom eist hij een miljoen dollar schadevergoeding.

Om zijn punt te bewijzen, heeft hij Martin Gore, muzikant van Depeche Mode, opgeroepen om te getuigen, omdat (we verzinnen dit niet) hij volgens de aanklager "weet wat het is om triest, eenzaam en vervreemd te zijn, zoals blijkt uit de liedjes die hij schrijft.”

Ook actrice Winona Ryder mag opdraven om soortgelijke redenen. Specifiek omdat ze het boek Catcher in the Rye apprecieert, wat volgens Estavillo aantoont “hoe vervreemding in een boek kan leiden tot vervreemding in het echte leven, of in dit geval in videogames als World of Warcraft”.

Pech
Estavillo heeft echter geen geluk gehad met gamen in het verleden. Hij klaagde eerder al Microsoft aan voor stress na een kapotte Xbox 360. Sony kreeg een klacht nadat hij werd verbannen van hun netwerk.

Nintendo kreeg ook een klacht omdat het bedrijf bepaalde Wii-software blokkeert, wat volgens hem in strijd is met zijn recht om geluk te zoeken. Estavillo verloor de drie zaken.

Nu de zaken tegen de belangrijkste consolemakers voorbij zijn, lijkt de man zich nu dus op gameontwikkelaars te richten. Het is niet bekend of hij ook Google zal aanklagen voor ongepaste sites op het internet, Microsoft voor crashes in Windows of Facebook omdat niemand hem wil aanvaarden als vriend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.