Redactie

Linn introduceert alles-in-één oplossing

De Schotse high-end fabrikant Linn stelt met de Majik DS-I een alles-in-één oplossing voor die een hoogwaardige muziekstreamer, DAC en geïntegreerde versterker combineert. Een concept dat meteen doet denken aan de NaimUniti, een rechtstreekse concurrent voor deze Majik DS-I.
 

De Majik DS-I lijkt een gedroomde oplossing voor wie in de weer is met lossless audio. De geïntegreerde muziekstreamer van de DS-I is uPnP- en DLNA-compatibel, en maakt het mogelijk om lossless muziekbestanden in FLAC-, ALAC-, WAV- of AIFF-formaat af te spelen die op een NAS of PC bewaard worden – zelfs 24-bit-bestanden met een samplerate van 192kHz. Dat betekent onder meer dat je alle downloads van labels zoals Linn Records zonder conversie kan afspelen, zelfs bestanden in ‘Studio Master’-kwaliteit. Daarnaast weet de Linn Majik DS-I ook raad met lossy aac- en mp3-bestanden.

Meer dan een muziekstreamer
Maar de Majik DS-I is meer dan alleen maar een streaming audio-oplossing. De geïntegreerde versterker combineert een hoogwaardig voorversterkergedeelte met een eindversterker die voorzien is van Linn’s eigen Chakra-technologie – goed voor twee keer 100 watt. De compacte DS-I beschikt ook over de recent geïntroduceerde Dynamik-voeding, die voor betere prestaties moet instaan.

Op de achterkant van het toestel zitten niet alleen vijf analoge inputs (waaronder één die configureerbaar is als phono-ingang voor een platenspeler), maar ook 6 digitale ingangen – drie keer optisch en drie keer coaxiaal. Daarmee kan de DS-I ook dienst doen als D/A-omzetter (met upsampling) voor andere digitale bronnen, zodat hun weergave meteen een kwaliteitsinjectie krijgt.

Vooraan zijn er verder nog een hoofdtelefoonuitgang en een 3,5mm-ingang aanwezig, handig om een mp3-speler aan te sluiten.

Geen cd-speler
In tegenstelling tot bij de succesvolle NaimUniti – de gedoodverfde concurrent van deze Majik DS-I – is er echter geen cd-lezer, usb-aansluiting of radiotuner aanwezig. Dat zal door de één als een nadeel worden beschouwd, maar door een ander als voordeel. Door die keuze heeft de Linn Majik DS-I immers geen bewegende onderdelen aan boord, terwijl de ontvangst van internetradio ervoor zorgt dat je je favoriete radioprogramma’s niet hoeft te missen.

De prijs voor deze machine bedraagt 2.975 euro. De Linn Majik DS-I is beschikbaar in het zwart of zilver, en is beschikbaar bij een select aantal dealers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.