Redactie

Nieuwe troefkaarten voor Primare SPA22 en SP32

Met de introductie van de HD Audio- en Video-modules maakt high-end fabrikant Primare duidelijk welke mogelijkheden een modulaire opbouw biedt bij av-apparatuur. Na aanschaf van de nieuwe plug-in modules zijn de SPA22 AV-receiver en SP32 AV-processor weer helemaal mee met de nieuwste lichting technologieën.

Altijd bij de tijd
Bij iedere technologische vernieuwing een nieuwe AV-receiver of -processor aanschaffen is een weinig aantrekkelijk vooruitzicht, zeker als je een behoorlijke som geïnvesteerd hebt in kostbare high-end apparatuur. Primare beseft dat, en voorzag de SPA22 AV-receiver (3.490 euro) en SP32 AV-processor (3.690 euro) daarom van een ‘open’ architectuur die hardwarematige upgrades mogelijk maakt.

Van die open architectuur maakt Primare nu volop gebruik om de SPA22 en SP32 mee te laten evolueren met nieuwe technologieën. De aanschaf van een HD Audio- en Video-module zorgt er immers voor dat het toestel meteen weer helemaal up-to-date is. De modules worden simpelweg in het toestel geplugd ter vervanging van de basismodule, net als bij een pc.

Voorzien op high-definition
De voorlopige specs van beide upgrades zien er alvast veelbelovend uit. De video-upgrade bezorgt de SPA22 en SP32 vijf HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen. Bij de nieuwe mogelijkheden noteren we onder meer conversie van analoge videobronnen naar HDMI en HDMI-upscaling naar 480/576p, 720p, 1.080i, 1.080p en 1080p/24 (over 24/50/60Hz). De HD Audio-upgrade zorgt ervoor dat beide Primare’s voortaan ook Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio intern kunnen decoderen.

Deze upgrades worden in september 2009 beschikbaar, zoals het er nu naar uitziet. De HD-Audio module voor de SPA22 en SP32 moet 510 euro kosten; de prijs van de Video-module bedraagt 1.250 euro.

Met de optionele HD Audio- en Video-modules is Primare's SP32 weer helemaal up-to-date.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.