Redactie

Nooit meer wachten op een stopcontact

Toestellen met een ingebouwde batterij hebben één groot nadeel: als de batterij leeg is, is het uit met de pret tot er weer een stopcontact of usb-aansluiting in de buurt is. Net in dat soort omstandigheden komt deze Powermonkey Classic als geroepen.

De Powermonkey Classic is een draagbare oplader voor 5-volt-apparaten. Dankzij de krachtige ingebouwde lithium-ion batterij is een volledig opgeladen Powermonkey Classic goed voor 48 uur standby-tijd op een PDA, 40 uur op een iPod en 5 uur speeltijd op een draagbare gameconsole. Een compatibele fotocamera zou met behulp van een volledig opgeladen Powermonkey goed zijn voor zo’n 1.600 kiekjes.

Een iPhone kan 1,5 keer opgeladen worden vooraleer de Powermonkey zelf moet bijtanken; een gewone mobiele telefoon zelfs drie keer, aldus de fabrikant. De oplader is compatibel met de meeste merken mobiele telefoons, waaronder Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson en BlackBerry.

De oplader wordt geleverd met tien aansluitmogelijkheden voor mobiele telefoons en 5V-apparaten, waaronder iPod, mini-usb, de brede connector van Sony Ericsson en een DC4.0-aansluiting voor de PSP. Dankzij een usb-aansluiting of reisadapter (110V-240V) kan de Powermonkey Classic overal ter wereld worden opgeladen.

Het apparaatje komt in een aantal verschillende kleuren: Classic Silver, Hot Pink, Deep Purple, Glossy Black en Royal Blue. In België is de Powermonkey onder meer verkrijgbaar bij Mediamarkt, voor een adviesprijs van 44,99 euro. De Classic wordt 60 procent geladen geleverd, inclusief een reishoesje, adapter en verbindingsstukken voor de meest gebruikte apparaten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.