Redactie

Ruim miljoen nieuwe Iphones verkocht

Apple-fans hebben geen tijd verspild en de nieuwste smartphone van hun favoriete hardwaremaker meteen aangeschaft. Sinds het nieuwe model vrijdag in de winkels kwam, zijn er meer dan een miljoen van verkocht, kondigde Apple gisteren aan.

Daarnaast hebben zes miljoen mensen de 3.0-update voor de Iphone en Ipod Touch gedownload in de vijf dagen na de lancering.

Iphone wint
"Klanten stemmen en de Iphone wint", aldus Steve Jobs, die hiermee zijn eerste publieke commentaar gaf sinds hij zich begin dit jaar terugtrok om medische redenen. "Met meer dan vijftigduizend applicaties die beschikbaar zijn in Apples revolutionaire App Store, is het momentum van de Iphone sterker dan ooit."

Van de originele Iphone zijn er in het eerste verkoopweekend in juni 2007 zo’n 270.000 exemplaren verkocht, terwijl de Iphone 3G in juli 2008 bij de marktlancering een miljoen keer over de toonbank ging. Maar die telefoon ging in 21 landen tegelijk in première, terwijl de 3G S vrijdag in slechts acht landen verkrijgbaar was.

Concurrentie
Toch heeft Apple te maken met stevige concurrentie op de drukke smartphonemarkt. Palm heeft onlangs zijn nieuwe Pre geïntroduceerd. Daarvan werden er de eerste twee dagen tussen de vijftig- en honderdduizend verkocht. En Research In Motion zal later deze zomer zijn nieuwe Blackberry Tour op de markt brengen.

 Met een bijdrage van Lance Whitney

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.