Redactie

Sony’s nieuwe all-in-one jukebox

Sony’s nieuwe Giga Juke NAS-E300HD ziet eruit als een gewone miniketen, maar heeft heel wat meer te bieden voor liefhebbers van digitale muziek. Dankzij de harde schijf van 80 GB, handige opnamemogelijkheden en een uitgekiend zoeksysteem maakt de Giga Juke komaf met omslachtige cd-verzamelingen.

Met deze all-in-one oplossing koppelt Sony het gebruiksgemak van een miniketen aan de voordelen van een audiostreamer, zonder dat je met een computer of complexe software aan de slag moet. De harde schijf van 80 GB laat toe om 650 uur muziek op te slaan op het toestel, aan een bitrate van 256 kbps – volgens Sony goed voor zo’n 20.000 tracks in mp3-formaat. Voor de versterking zorgt een geïntegreerde versterker die volgens Sony 2 x 60 watt vermogen levert.

Muziek naar de Giga Juke kopiëren is kinderspel. Plaats een cd in de lade, en met één druk op de knop worden de tracks op de harde schijf geplaatst. Die tracks worden automatisch gelabeld met behulp van de ingebouwde database, die ongeveer 350.000 albums omvat. Wil je een nummer selecteren, dan kan je de muziekbibliotheek onder meer op alfabetische volgorde doorzoeken, zodat je in een handomdraai je favoriete songs door de speakers hoort.

Wie muziek op een ander systeem heeft opgenomen, kan ook met die tracks op de nieuwe Giga Juke terecht. Het toestel biedt immers ondersteuning voor mp3, aac en wma-bestanden. Ook Sony’s eigen WM-Port is aanwezig, een aansluiting die gebruikers van een Walkman toelaat om hun muziekspeler te ‘docken’ in de NAS-E300HD. Via een adapter is deze aansluiting ook geschikt voor een iPod, en anders is er nog altijd de usb-poort.

De Sony Giga Juke NAS-E300HD is vanaf midden juni beschikbaar bij de Sony-dealers voor een adviesprijs van 399 euro.

Met de nieuwe Giga Juke brengt Sony een moderne jukebox op de markt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.