Redactie

Teufel maakt duivel-doet-al van PC-luidsprekerset

Met het compacte Teufel Decoderstation 5 kan je een willekeurige 5.1-pc-speakerset omtoveren in een uitgebreid surround-audiosysteem. De Decoderstation 5 doet dienst als tussenschakel tussen de speakerset en maximaal acht verschillende audiobronnen, die je kan aansluiten op vier digitale (2x optisch en 2x coaxiaal) en vier analoge audio-ingangen (3x stereo en 1x 5.1 analoog).

De nieuwe Decoderstation 5 is gebaseerd op Teufel’s succesvolle Decoderstation 3, maar kreeg er een aantal nieuwe features bij zoals een analoge 5.1-input. Die maakt het mogelijk om de Decoderstation op de meerkanaalsuitgang van een geluidskaart aan te sluiten, handig wanneer je films met meerkanaals Dolby Digital- of DTS-soundtracks op een pc wil afspelen.

Met de geïntegreerde Dolby Digital/DTS-decoderfunctionaliteit is het ook mogelijk stereogeluid om te zetten naar meerkanaalsgeluid met Dolby Pro Logic. Via het display op de decoder zie je welke instellingen actief zijn, en met de afstandsbediening kan je alle audiosettings vanuit je luie stoel regelen. De remote laat je ook toe om van ingang te switchen, al kan dat net zo goed op het apparaat zelf.

De Decoderstation 5 kost 179 euro, exclusief verzendkosten. Voor meer informatie over de verzendkosten, omruilvoorwaarden en andere producten van de Duitse fabrikant, kan je terecht op de onderstaande website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.