Redactie

Zonnepaneel en HD-video in Samsung-gsm’s

Samsung geeft een mobiele draai aan de trend van groene IT. De Koreaanse gigant heeft op het World Mobile Congress in Barcelona een telefoon met zonnepaneel de wereld ingestuurd.

De telefoon, genaamd Blue Earth, is vervaardigd uit gerecycleerd plastic. Het toestel heeft een volledig aanraakscherm, een zuinige ecomodus en een ingebouwde stappenmeter. De software rekent u voor hoeveel CO2 u heeft uitgespaard door de benenwagen te nemen. Uiteraard bevat het toestel geen broomhoudende vlamvertragers, beryllium en weekmakers.

Veertien uur opladen
Volledig opladen met het zonnepaneel duurt tien tot veertien uur. Dat is dan goed voor zo’n vier uur gesprekstijd, volgens Samsung. Het zonnepaneel vult de energie aan gedurende het gebruik. De telefoon kan ook gewoon ouderwets via een kabel worden opgeladen.

Samsung Blue EarthHet zonnepaneel zit aan de achterkant van de Blue Earth 
Samsung Blue Earth

We hebben het hier duidelijk niet over een geitenwollensokkentoestel. Samsung weet hoe het stijlvolle telefoons maakt en heeft aan de Blue Earth veel aandacht besteed. Het toestel ziet er aantrekkelijk uit, met zijn glanzende blauwe omlijsting met zacht afgeronde hoeken. Zonnepaneel en camera zitten aan de achterkant.

Overigens toont LG in Barcelona ook een prototype van een telefoon met zonnepaneel. LG’s horloge met aanraakscherm en sms- en belfunctie steelt er echter de show.

Omnia HD
Zoals gewoonlijk heeft Samsung nog andere telefoons geïntroduceerd op de beurs. De grootste publiekstrekker is de Omnia HD met 8 megapixelcamera. Dit is de eerste mobiele telefoon die video in HD-resolutie kan opnemen. Verder lanceert Samsung de Ultra Touch, eveneens met 8 megapixelcamera, en de muziektelefoons BeatDJ en Beatdisc.

De Omnia HD kan video opnemen in HD-formaat 
Samsung Omnia HD

Over prijs en beschikbaarheid van de Blue Earth geeft Samsung geen specifieke informatie vrij. Het toestel wordt in de tweede helft van 2009 in Europa uitgebracht en wordt waarschijnlijk in het hogere segment geprijsd, zegt een Samsung-woordvoerder tegen persbureau AFP.

De Ultra Touch ziet er bijzonder elegant uit.
 

Samsung Ultra Touch

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.