Redactie

Grote schermen, kleine prijsjes

In FWD Magazine nummer 30 vind je een vergelijkende test van een aantal prijsbewuste XL-televisies die een riant beeldoppervlak bieden. Zes fabrikanten gingen de uitdaging aan, en leverden ons schermen met een beelddiagonaal van 40 tot 50 inch voor een prijs die tot voor kort ondenkbaar was. Koopjes voor de huiskamer?
 

Voor net geen duizend euro mag je al een behoorlijk beeldoppervlak verwachten. Als je er rekening mee houdt dat de prijzen in de winkel net iets lager kunnen liggen dan de officiële adviesprijzen die wij hanteren bij de test, is mikken op een 50-inch toestel niet onrealistisch met een budget van 1.000 euro.

Tenminste, als je niet op zoek bent naar een LED-toestel en als je vrede neemt met een wat minder uitgebreide lijst met extra mogelijkheden. Op de beeldkwaliteit moet je niet inleveren. De prima prestaties en spotprijzen voor plasmaschermen springen in dat opzicht duidelijk in het oog. We hebben het ooit anders geweten.

Prijs-schermoppervlak?
Bij onze gebruikelijk prijs-kwaliteitverhouding hebben we dit keer ook rekening gehouden met het geboden schermoppervlak, aangezien we bij deze test specifiek op zoek waren naar een zo groot mogelijke beelddiagonaal.

Voor de volledigheid hebben we van de geteste modellen ook alle andere beschikbare schermmaten en bijbehorende prijzen opgevraagd binnen de reeks. Die vind je in hun geheel terug in de tabel die je onderaan deze pagina kan downloaden, inclusief de quoteringen uit de vergelijkende test.

Daaruit blijkt dat wie de beste prijs-schermoppervlakteverhouding zoekt over het algemeen best uitkijkt naar een 40- tot 42-inch toestel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.