Redactie

Johnny Cash 10 miljardste download op iTunes

Apple iTunes is al een tijd bezig met af te tellen naar het heuglijke moment waarop de teller van de iTunes Store 10 miljard downloads aanduidt. Dat is nu gebeurd, met de aankoop van ‘Guess Things Happen That Way’ van Johnny Cash.

De gelukkige koper, ene Louie Sulcer uit Georgia, verdient met de aankoop van dit nummer van Cash 10.000 dollar. Niet in cash, helaas, maar in de vorm van een iTunes-waardebon.

Apple begon eerder deze maand met de promotieactie, toen het aantal downloads op de iTunes Store in de buurt van 10 miljard kwam. Het bedrijf is in 2003 gestart met het verkopen van muziek, en sindsdien worden er elk jaar zo’n 1,4 miljard nummers gedownload. Apple is daardoor zonder twijfel de grootste online muziekverkoper.

The Man in Black
De songs van Johnny Cash waren tijdens deze wedstrijd nooit echt populair, in tegenstelling die van pakweg Black Eyed Peas of Lady Gaga – iTunes heeft een overzicht van de meest gedownloade songs. Maar het is wel toepasselijk dat een nummer van The Man in Black het haalt in een wedstrijd georganiseerd door die andere man die altijd zwart draagt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.