Redactie

Nintendo DS krijgt 3D-upgrade

De opvolger van de DS, Nintendo’s populaire draagbare console, zal 3D-beelden weergeven zonder dat hiervoor speciale brilletjes nodig zijn. Het apparaat moet binnen een jaar in de winkels liggen.

Over de nieuwe DS (een officiële naam is nog niet bekend, maar op internet is hij al de 3DS gedoopt) is buiten de 3D-functionaliteit nog niet veel bekend. De Japanse ontwikkelaar was tijdens de aankondiging deze week karig met details, maar belooft meer prijs te geven op de E3-spellenbeurs in juni.

Wat we wel al kunnen vertellen is dat de 3DS backwards compatible zal zijn. De bestaande titels voor de DS kunnen er dus ook op afgespeeld worden.

Vijfde telg
De 3DS is de vijfde telg uit de DS-familie. Nintendo lanceerde deze opvolger van de Gameboy Advance eind 2004. Sindsdien zijn er wereldwijd al bijna 128 miljoen DS-exemplaren verkocht. Revolutionair was het gebruik van twee schermen en de besturing via een aanraakgevoelig scherm.

Twee jaar later volgde een afgeslankte versie, de DS Lite, en vorig jaar de Dsi. Dat is een upgrade van de DS Lite met twee camera’s en de mogelijkheid om spellen te downloaden via de ingebouwde WiFi-verbinding.

Extra large
Eerder deze maand nog kwam de Dsi XL in Europa in de winkels te liggen. Dit is, de naam zegt het al, een upgrade van de Dsi met grotere schermen.

Met de keuze voor 3D-functionaliteit zonder aangepaste brillen staat Nintendo voor een uitdaging. Tot op heden is er nog geen eindproduct beschikbaar dat hiertoe in staat is.

De Japanners hebben met de introductie van de Wii-spelconsole en de eerste DS echter al bewezen dat ze nieuwe technologieën op een revolutionaire manier aan de man kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.