Redactie

Sony Walkman NWZ-X1050

Voor draagbare gadgets blijft een uitgekiend design noodzakelijk om een aangename gebruikservaring te garanderen. Daar is Sony met deze walkman alvast in geslaagd.

Het uiterlijk van deze walkman is erg strak, en de antracietgrijze rand met ‘granieten’ textuur is een leuke afwisseling voor al die afgeronde, plastic aanvoelende toestellen. Bovendien ligt het toestel erg aangenaam in de hand.

Aan de zijkant vinden we een volumeknop, en bovenaan drie kleine toetsen: vorig, play/pause, en volgend. Het OLED-aanraakscherm reageert uitstekend en de interface is eenvoudig en duidelijk. Sony bouwde een paar handigheidjes in, zodat je erg gemakkelijk een song kan zoeken in een grote bibliotheek. Op het interne geheugen van 16 gigabyte passen immers vele duizenden songs.

Presets
Als muziekspeler scoort hij erg goed. Je kunt kiezen uit vier equalizer-presets of je maakt zelf een preset. DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) herstelt een deel van de kwaliteit die verloren ging bij compressie. Wie dat wil, kan ook een hele reeks virtuele surroundpresets gebruiken. De klank is erg goed, zuiver en voldoende vol.

De bijgeleverde knop-oortelefoons passen aangenaam in het oor. Als videospeler stelt de Walkman wel wat teleur: het af te spelen materiaal mag niet meer dan 320 x 240 pixels meten. Dat betekent dat je vermoedelijk al je materiaal moet omzetten.

De speler heeft wel een ingebouwde YouTube-toepassing; via een draadloos netwerk kun je video’s kiezen en afspelen.

Sony Walkman NWZ-X1050
Prijs: 279 euro (januari 2010)

PRO: uitstekend menu, mooi design, YouTube-integratie
CONTRA: resolutie van video is beperkt

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.