Geluid

VW Touareg en Dynaudio naar nieuwe hoogtes

Voor de tweede generatie van de Volkswagen Touareg haalde Dynaudio alles uit de kast. Met het gewenste resultaat, als we de audiofabrikant mogen geloven, want het nieuwe Confidence-systeem zou het meest geavanceerde zijn dat de Deense fabrikant tot nu toe ontwikkelde voor een wagen.

Centraal in de luisterervaring staan de twaalf afzonderlijke speakers, die elk door een eigen versterkerkanaal worden aangestuurd (goed voor 650 watt in totaal) en perfect in het interieur geïntegreerd zijn. De blikvanger is het unieke driewegsysteem in de portieren vooraan, dat bestaat uit een woofer (200mm), midrange driver (100mm) en soft-dometweeter (60mm).

Twee tweewegconfiguraties in de deuren achteraan – telkens met een tweeter en midrange/woofer – en een tweeweg center-speaker in het midden van het dashboard zetten de puntjes op de i. Die laatste bestaat uit een 100mm midrange driver en een 50 mm grote dometweeter.

Daarmee is het Confidence-geluidssysteem volgens Dynaudio een van de beste, meest dynamische en natuurlijk klinkende geluidsoplossingen die je in een SUV zal aantreffen. Door de vier uit de kluiten gewassen woofers is er ook geen nood aan een losse subwoofer, zodat de laagweergave evenwichtiger uit de hoek zou komen. De center-speaker moet en dan weer bijdragen tot een evenwichtige, bredere soundstage.

DSP-technologie in combinatie met hoogwaardige A/D- en D/A-converters stemt het geheel netjes op elkaar en het interieur af.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.