Geluid

AV-NU 2011: Het NAD-offensief

NAD pakte op AV-NU 2011 uit met een flink pakket nieuwe producten. En die zien er hoogst interessant uit, als je het ons vraagt.

Er zijn veel iPod-speakerdocks op de markt, maar er zijn er maar weinig waar we zo van onder de indruk zijn als van de Viso One (599 euro) van NAD. De vormgeving is apart: het is eigenlijk een soort rol waar een aluminium band overheen zit. Op die band zit dan het dockinggedeelte voor je iPod of iPhone.

Een heel eigen vormgeving dus, maar toch doet deze denken aan die van de Zeppelin van B&W. Allicht door het zwart/aluminium kleurengebruik. Daarnaast heeft de Viso One een digitale versterker aan boord én Bluetooth voor draadloos luisterplezier.

We kregen alvast een korte demo te horen en die was verrekt goed. Vooral de diepe, volle bas onderscheidt de Viso One van de massa.

De digitale benadering
Een ander opmerkelijk product van NAD is de DAC-1 (299 euro). Dat is een draadloze (jawel!) USB D/A-converter. Er zit een dongle/zender bij die je aan je computer moet koppelen, waarna je muziek langs die weg draadloos tot bij de DAC-1 raakt. De DAC-1 zet het digitale signaal dan om naar analoog en geeft het door aan je versterker.

De C390DD is een nieuwe geïntegreerde, digitale versterker die je mag beschouwen als het kleine broertje van de M2 uit de prestigieuze Masters Series. Hij kost dan ook 'maar' de helft (2.900 euro) van die laatste.

Ook in de Masters Series zelf zien we enkele opmerkelijke nieuwkomers, zoals de M50 Digital Music Player. Die is onder meer is uitgerust met Wi-Fi, USB, HDMI én een harde schijf van maar liefst 3 TB! Daarnaast is hij ook voorzien van een discdrive, zodat je meteen je cd's kan rippen met hetzelfde toestel.

De NAD Masters-familie wordt verder aangevuld met de M51 Direct Digital DAC – die zowaar twee HDMI-ingangen aan boord heeft – en de M52 Digital Music Vault.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.