Beeld

HD-video draadloos van PC naar TV


Na de voorstelling op de elektronicabeurs CES eerder dit jaar, brengt D-Link haar MainStage TV Adapter DHD-131 nu ook effectief op de markt. Dit toestel laat toe om op een snelle, eenvoudige en draadloze manier content van je laptop te streamen naar een televisiescherm.


Er zijn reeds apparaten op de markt die dit mogelijk maken (zoals de Wireless PC to TV connector van EZair of de Push 2 TV Adapter van Netgear), maar de MainStage TV Adapter belooft dankzij haar compressietechnologie voor een Full HD-resolutie tot 1.080p te zorgen. De HD-beelden kunnen zelfs gekoppeld worden aan 5.1-kanaals audio.

Verder wijst D-Link er op dat ook ondersteuning voor HDCP is ingebouwd, zodat content van op Blu-ray en DVD eveneens draadloos verzonden kan worden.

Groot scherm
Concreet gezien kan elke laptop die voorzien is van Intel’s Wireless Display (WiDi) Technologie via deze adapter worden gekoppeld aan een HDTV. Voor dit alles is slechts een standaard HDMI-kabel nodig, die de Mainstage TV Adapter (die als ontvanger fungeert) verbindt met de televisie.

Op die manier wordt het mogelijk om films, tv-programma’s en andere content die op je laptop staat te bekijken op een groot scherm én in HD-kwaliteit.

De MainStage TV Adapter is vanaf nu verkrijgbaar voor een kleine 120 euro.
 


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.