Geluid

Onzichtbare kabels in de woonkamer met Scyse

 

Kabels onzichtbaar wegwerken is vaak een helse klus. Met de platte LABS-Wiretape kabels belooft Scyse die operatie een stuk eenvoudiger te maken, zonder kapwerk of andere ingrijpende handelingen.


De oplossing van Scyse bestaat uit een zeer dunne, flexibele lintkabel en twee bijhorende connectoren. Die connectoren – dat kunnen bijvoorbeeld ethernet- of HDMI-plugs zijn – zijn kleine, witte kastjes die je volgens de fabrikant gewoon aan de lintkabel vastklikt.

Kabels strippen of vastschroeven komt er dus niet aan te pas. In zekere zin is de LABS-Wiretape dus een oplossing die ook geschikt is voor dummies of mensen met twee linkerhanden.

Makkelijk camoufleerbaar
De lintkabel kan gewoon op de muur geplakt worden, waarna je er eventueel een laagje behangpapier over kan aanbrengen. Omdat de kabel maar 0,16 mm dik is, volstaat dat volgens de fabrikant om de kabel compleet onzichtbaar te maken – al vermoeden we dat het resultaat toch sterk van je behangpapier zal afhangen.

Scyse beweert ook dat de LABS-Wiretape overschilderd kan worden. Of alle soorten verf daarvoor in aanmerking komen, blijft voorlopig nog een open vraag.

In packs
De LABS-Wiretape gaat verkocht worden in packs met drie meter kabel en twee connectoren, met adviesprijzen van 39,99 tot 69,99 euro. Er zijn connectoren verkijgbaar voor HDMI, ethernet (100 Mbps en 1 Gbps), RCA, coax (enkel en dubbel), telefoon en VGA.

Het gaat dus alleen om oplossingen voor signaalkabels; een onzichtbaar alternatief voor klassieke stroomkabels zit er niet bij.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.