Redactie

Review: Kinect Sports – Season Two

Kinect Sports: Season Two volgt dezelfde aanpak als Kinect Sports vorig jaar. Neem zes sporten die je waarschijnlijk al wel eens hebt gespeeld met een bewegingscontroller, voeg daar Kinect-functionaliteit aan toe (waardoor je geen controller meer nodig hebt) en spelen maar! De sporten zijn allemaal een-op-een acties: bukken om te bukken, gooien om te gooien. Zelfs het kleinste kind begrijpt dit.

Hoewel Kinect Sports vorig jaar niet slecht scoorde, hadden we graag toch iets meer vernieuwing gezien in deze titel. Helaas: zes sporten, that’s it. Het dient gezegd: sommige sporten worden heel goed gebracht.

Onze persoonlijke favoriet is zonder twijfel skiën. Kinect registreert de lichaamsbewegingen om over het parcours te slalommen prima. Zeker met een andere speler erbij is dit dolle pret.
 


Naast skiën is ook American Football heel goed uitgevoerd. Zelfs als je geen verstand hebt van de sport of de spelregels, is de kans groot dat je er snel mee weg bent. Het evenaart bijna het gevoel alsof je buiten met wat vrienden hetzelfde zou doen.

De grote verrassing is baseball. We hadden gedacht dat zwaaien met je armen zonder controller nooit precies genoeg zou zijn, maar Kinect registreert bijzonder goed elk type van slag- of werpbeweging.

Is je score goed, dan kun je bij elke sport een eigen vreugdedansje opvoeren. Je avatar gaat proberen die bewegingen na te doen, met hilarische momenten als gevolg.

De twee clichésporten in bewegingsgames zijn zonder twijfel tennis en golf. Hoewel ze tamelijk goed zijn uitgevoerd, kun je jezelf maar niet van de indruk ontdoen dat je het allemaal al eens hebt gezien. Leuk voor nieuwkomers, maar voor iedereen die al een Wii heeft is dit oude wijn in nieuwe zakken.
 


De meest passieve sport in dit pakket is ongetwijfeld darts. Niet echt intensief, maar je hebt wel precisie nodig om goed te scoren. Tamelijk saai, totdat je met vrienden begint te spelen.

Dat is eigenlijk ook de 'bottom line': in feite draait heel Kinect Sports: Season Two rond samen met vrienden spelen. Alleen krijg je bitter weinig terug uit de beschikbare speltypes.

Heb je genoeg vrienden die regelmatig langs komen om te spelen en heb je nog niet veel bewegingsgames gespeeld, dan kan Kinect Sports: Season Two best een leuke aanvulling op je collectie zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.