Redactie

Spotify plots bereikbaar vanuit België


Spotify, een van de de bekendste muziekstreamdiensten ter wereld, is officieel nog niet beschikbaar in België. Maar zonder veel omwegen kan je de dienst toch gebruiken.

Het trucje werd ontdekt door Twittergebruiker Raf__. Je moet eerst de software van Spotify downloaden. Daar log je in met het e-mailadres en wachtwoord dat je op Facebook gebruikt. Zodra dat gebeurd is, ben je ook op de site zelf ingelogd.

De muziekdienst biedt een streamingcatalogus van dertien miljoen nummers. Als 'gratis gebruiker' kan je online muziek beluisteren, zij het met reclame tussendoor. Voor 4,99 euro per maand kan je onbeperkt luisteren en de advertenties laten vallen. Wie 9,99 euro per maand betaalt, kan de nummers ook downloaden (maar niet overzetten naar een mp3-speler), en op een mobiel toestel zoals een smartphone of tablet afspelen.

In Nederland wel officieel
Spotify is al enkele jaren aan een opmars bezig en werd onder meer in Nederland gelanceerd, bijna anderhalf jaar geleden. Vanuit België was het al mogelijk om de streamingservice te gebruiken, maar dan moest je je account vanuit een ander land activeren.

Over beschikbaarheid in ons land wordt al lang gespeculeerd. In afwachting van een echte lancering kan je via deze omweg toch gebruikmaken van de populaire muziekdienst.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.