Redactie

Allan Quatermain and the Lost City of Gold

Het succes van de Indiana Jones-films bracht halfweg de jaren '80 een stormloop op de avonturenfilm teweeg. Dat resulteerde onder meer in een aantal memorabele Italiaanse doorslagjes (onze tip, als je hem nog vindt: Le miniere del Kilimangiaro), maar ook Amerikaanse studio's probeerden een graantje mee te pikken.

De ondertussen allang opgedoekte maar in de eighties legendarische studio Cannon graaide voor zijn eigen Indiana Jones-serie in de avonturenboeken van de negentiende-eeuwse Britse schrijver H. Rider Gaggard, wiens hoofdpersonage Allan Quatermain eerder al naar het witte doek werd gehaald in 1950, voor King Solomon's Mines. Het boek waarop die film was gebaseerd werd in 1985 opnieuw verfilmd met een fikse laag trash erover, en deze film is daar een vervolg op.

Voor een tweede keer mocht Richard Chamberlain in de huid van Quatermain kruipen, deze keer op zoek naar een verloren stad met fabelachtige rijkdommen: zo gaat dat in dit soort films. Genietbare pulp, met een nog zéér piepe Sharon Stone als love interest.

Donderdag 16 augustus op VTM om 14u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.