Geluid

Ambitieuze high-end hoofdtelefoon bij Denon

Met de nieuwe AH-D7100EM stelt Denon niet alleen een erg ambitieuze hoofdtelefoon voor, maar ook een van de duurste koptelefoons in de geschiedenis van het merk.

Veel informatie is nog niet bekend over de nieuwste aanwinst in het gamma van Denon, maar enkele specs op de Japanse website van Denon zijn alvast genoeg om hoofdtelefoonliefhebbers aan het dromen te zetten.

Laten we maar beginnen met de hamvraag: wat moet de AH-D7100EM kosten? Niet weinig, als we op de Japanse richtprijs mogen verder gaan, want die bedraagt 120.000 Yen. Dat komt ongeveer overeen met 1.250 euro, waarmee hij aanzienlijk duurder zou zijn dan de Sennheiser HD800 en Beyerdynamic T1, om maar enkele van de toekomstige concurrenten te noemen.

De AH-D7100EM zou dan ook gebruikmaken van een aantal exclusieve nieuwtjes. Daarbij zien we mysterieuze termen vallen zoals 'Pentagon Ear Pads' of drivers die uit 'nano-fiber' opgebouwd zijn. Die laatste zouden 50 millimeter groot zijn en een impedantie hebben van 25 Ohm.

De gevoeligheid ligt verrassend hoog met 110dB/mW, en ook de erg hoge maximale belastbaarheid van 1,800mW is eerder een waarde die je met een DJ-hoofdtelefoon zou associëren dan met een hoofdtelefoon voor thuisgebruik. De frequentierespons zou een gebied bestrijken van 5Hz to 45kHz, terwijl het gewicht beperkt blijft tot 370 gram.

Zodra we over meer details beschikken van deze opmerkelijke nieuwkomer lees je het hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.