Geluid

Arcam voegt USB-DAC toe aan rSeries


Op de CES toonde Arcam de rPAC, een nieuw toestel voor de rSeries-lijn waarin ook de rDAC en rCube zijn ondergebracht. Het gaat om een compacte, betaalbare USB-DAC met ingebouwde hoofdtelefoonversterker.


De rPAC is een DAC die specifiek op computergebruikers mikt. Het toestelletje kan zowel om met pc's als Macs, en heeft geen aparte voeding nodig. De stroomvoorziening haalt de rPAC immers rechtstreeks uit de USB-aansluiting van de computer. Met name voor mobiel gebruik moet dat een troef zijn.

Eveneens mooi meegenomen is dat de nieuwe Arcam geen eigen drivers nodig heeft, zodat het toestel echt plug-and-play is.

Ook voor de hifiset
Arcam verpakt de rPAC in een aluminium behuizing, waarop zowel een hoofdtelefoonuitgang als een lijnuitgang aanwezig zijn. De rPAC kan dus ook gewoon op de hifiset in de woonkamer worden aangesloten.

Arcam geeft aan dat de rPAC gebruikmaakt van een D/A-converter die normaal gezien in high-end hificomponenten wordt gebruikt, wat in combinatie met de hoogwaardige uitgangscircuits voor een precieze en heldere klank moet zorgen.

De rPAC zou nog voor het tweede kwartaal van 2012 bij de dealers moeten arriveren. Een officiële Belgische of Nederlandse adviesprijs hebben we nog niet gezien, maar over het kanaal zou Arcam ongeveer 150 Britse pond verlangen voor dit kleine hebbeding.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.