Redactie

Battlestar Galactica

Wie echt niet het geduld heeft om de wekelijkse uitzendingen op zondagavond af te wachten, kan vanavond in VT4's dagelijkse run al de finale van het memorabele Battlestar Galactica achter de kiezen slaan.

Wat mogen we verwachten? Een verrassende afsluiter van de reeks én de hele mythologie die bedenker Ronald Moore verzon, waarin het snoeiharde drama, de actie en de esoterie lustig in overdrive gaan.

We zouden niet durven om de verhaaltwist aan het einde weg te geven, dus we blijven hier opzettelijk vaag over de inhoud van de finale. Laat ons het bij het volgende houden: vorige week zette commandant Adama (de machtige Edward James Olmos) alles op alles in een zelfmoordmissie voor één kind dat onder zijn schapen is ontvoerd. Meteen een laatste rake observatie over wat het betekent om mens te zijn. En dan, tijdens de explosieve climax, gebeurt er dat onbeschrijfelijke.

Dat laatste zal je verbijsterd en vooral vol ongeloof achterlaten. Aanvankelijk toch. Laat het wat nazinderen: het klopt! Allemaal! Meteen weet je bijvoorbeeld eindelijk – en nu houden we écht onze snater – waarom quasi alle hoofdpersonages in deze reeks de naam van een god hebben.

Woensdag 22 februari op VT4 om 0u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.