Redactie

BBC streamt elke Olympische sport

De Britse publieke omroep BBC gaat tijdens de Olympische Spelen in Londen elke sport live uitzenden via HD-streams. Het totaal van 24 streams gaat BBC ook aanbieden aan kabel- en satellietproviders binnen het Verenigd Koninkrijk.

Met de streams kunnen miljoenen Britse kijkers live en in HD genieten van alle sporten die de Olympische Spelen te bieden hebben. Zo kan een liefhebber een hele dag non-stop kijken naar zijn sport zonder onderbrekingen.

De Britse bevolking kan alle streams, die in totaal goed zijn voor 2.500 uur aan sport, volgen op de BBC Sport website. Daarnaast worden de streams ook beschikbaar op televisie via de Electronic Programme Guide en de BBC Red Button.

Roger Mosey, directeur van BBC London 2012, noemt de Olympische Spelen van Londen, de eerste ‘Digitale Spelen’ en wil door middel van de streams een zo breed mogelijk publiek bereiken.

Geen plannen bij Telenet
Bij Telenet blijken er voorlopig geen plannen te bestaan om de HD-streams in België aan te bieden. “Vandaag hebben we geen overeenkomst met BBC wat betreft 24 HD streams", liet Telenets woordvoerder Evelyne Nieuwland weten aan onze redactie.

Er is natuurlijk altijd een mogelijkheid om de HD-streams te volgen via satelliet of de BBC website, al zal dit laatste een beetje computercreativiteit vereisen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.