Geluid

Beste DAC: Audiolab M-DAC

Het gebruik van audiohardware via USB heeft voor een heropleving van de externe D/A-converter (DAC) gezorgd. Bij de nieuwe lading USB-DACs zijn er maar weinig zo simpel te installeren en tegelijkertijd zo veelzijdig als Audiolabs geweldige, kleine M-DAC.

Die werkt zonder problemen met bijna alle pc’s en Macs, zonder dat je daarvoor speciale USB-drivers moet installeren. Het schermpje toont een schat aan informatie over de binnenkomende muziek.

Dankzij de volumeregelaar kan de M-DAC ook als voorversterker worden ingezet, en de aanwezigheid van zeven digitale filters zorgt ervoor dat het geluid heel precies kan afgeregeld worden.

Dat geluid is krachtig en tegelijk subtiel. Dit toestel brengt ons in feite recht naar de kern van een song, zonder de ziel te verloochenen.

De M-DAC is door zijn goede prestaties zowel geschikt voor nieuwelingen op het vlak van computeraudio als voor de doorwinterde enthousiasteling.

Dit toestel werd door EISA uitgekozen als de beste binnen zijn categorie. Een volledige overzicht van de EISA-awards binnen de audio/HT-categorie vindt u door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.