Redactie

Brothers & Sisters

Er werd redelijk wat volk opnieuw opgevist voor Brothers & Sisters, een lekker ouderwetse familiekroniek die in 2006 het daglicht zag op de Amerikaanse zender ABC. Zoals Calista Flockhart, die na Ally McBeal eigenlijk een beetje in haar tuin had zitten morken en met Brothers & Sisters een kleine comeback forceerde. Of de zo goed als vergeten oudgediende Tom Skerritt. Of Sally Field begot, een grote madam uit de jaren ’80 die sinds Forrest Gump geen ordentelijk werk meer had verricht.

Om nog maar te zwijgen over Rob Lowe, Danny Glover of Richard Chamberlain: het aantal vergane gloriën is niet meer bij te houden in Brothers & Sisters. Net als het aantal intriges tussen de broeders en zusters, en de directe entourage die zich rond de familie Walker en diens bedrijf Ojay Foods heeft geschaard.

Het Dallas van een nieuwe generatie? Dat had gekund, en het was duidelijk de bedoeling van de makers om uit hetzelfde vaatje als Dallas, Dynasty of Falcon Crest te tappen. Maar helaas was de reeks niet het lange leven van haar voorbeelden beschoren: in 2009 werd ze, na vijf seizoenen, afgevoerd.

Zaterdag 7 januari op Eén om 22u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.