Redactie

CSI: New York

Aan het begin van CSI: New York's eerste seizoen had Mac Taylor (Gary Sinise) een stapel ‘cold cases’ liggen, zaken die hij nog wilde opgelost krijgen voordat hij er de brui aan kon geven. Vandaag komt de dubbele slotaflevering van seizoen zeven, en is hij aan het laatste dossier van het stapeltje bezig. Goed op tijd, want na zijn recente bijnadoodervaring is het stilaan tijd om het roer om te gooien.

Dat laatste gold ook voor de productie van de reeks. Toen deze twee afleveringen op de Amerikaanse buis liepen, was het nog niet zeker of de reeks van uitzendende macht CBS wel zou mogen terugkomen voor een achtste seizoen. Dat kwam er uiteindelijk wel, maar toch besloten de producers van de serie om alvast een manier te zoeken om de boel – mocht er geen vervolg meer komen – in schoonheid te laten eindigen.

Er kwam dus nog een seizoen van achttien afleveringen bij, maar deze ‘Exit Strategy’ is in essentie het einde van de reeks. De schrijvers zetten in deze dubbelaar namelijk een paar radicale lijnen uit (Taylor verlaat écht het Crime Lab in New York), die hun consequenties hebben op de gebeurtenissen van seizoen acht, dat daardoor een soort epiloog op de reeks werd.

Zondag 1 april op VT4 om 20u25

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.