Redactie

Dead Bang

'Good Cop, Bad Hangover' las aan het einde van de jaren '80 de affiche van Dead Bang, een brutale maar stijlvolle actiefilm over de jacht op een bende neo-nazi's. De hoofdrol is voor Don Johnson, die toen de film in de zalen liep net zijn doorbraakrol als Sonny Crockett in de hitserie Miami Vice had afgerond, en zijn carrière een nieuwe wending wilde geven.

Dat lukte op het eerste gezicht maar half, want opnieuw kruipt hij in de rol van een flik. Deze jongen zit echter anders ineen dan Johnsons in Armani gehulde undercoverflik uit de serie die hem groot had gemaakt: Jerry Beck, inspecteur bij de politie van Los Angeles, leeft gescheiden van vrouw en kinderen, zuipt zich iedere avond lam, en kotst een verdachte onder van pure lichamelijke ellende nadat hij hem na een achtervolging te voet had moeten tacklen.

Een onderzoek naar de moord op een zwarte flik brengt hem echter bij een bende nog erger schorremorrie: een neonazistische motorbende, die hem naar een van strontbruine ideeën doordrenkte leefgemeenschap ergens in het Amerikaanse midwesten brengt.

Dead Bang is niet veel soeps wat plot en scenario betreft, maar regisseur John Frankenheimer (zéér onderschat cineast overigens) redt de tent met zijn stilering en zijn soepele camerawerk.

Maandag 10 september op VT4 om 23u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.