Redactie

Death in Paradise

De schrijvers en producenten van Britse crimi’s zijn duidelijk hun eigen druilerige eilandje beu. Na Mad Dogs duikt ook deze Death in Paradise op een zonovergoten eilandje, deze keer in de Caraïben.

Op een van die eilanden wordt namelijk een Britse agent vermoord, en politieinspecteur Richard Poole (Ben Miller) wordt op pad gestuurd om de zaak op te lossen. Het enige probleem is dat Pooles karakter niet half zo zonnig is als dat van zijn tijdelijke nieuwe stek, en zelfs niet half zo zonnig als Groot-Brittannië zelf. Voeg daar nog bij dat hij verstoken is van de hypermoderne forensische technologie waarover hij normaal gezien beschikt, en u krijgt een mens die constant op de rand van een explosie staat.

Ben Miller ken je vooral als lolbroek, uit onder meer The Armstrong & Miller Show en The Worst Week of My Life. Maar deze reeks toont aan dat er ook een ernstig acteur in de mens schuilt.

Death in Paradise is kakelvers voer, overigens: de reeks liep eind 2011 pas op BBC. Wie de aflevering van vandaag mist, kan binnenkort ook inpikken op Canvas.

Maandag 11 juni op Nederland 2 om 20u30

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.