Redactie

E.T. verschijnt op Blu-ray

Wellicht de meeste geliefde Spielberg-film ooit verschijnt eindelijk op Blu-ray. Nog even geduld wel, want de geremasterde kaskraker landt pas ergens in het najaar.

Niet geheel toevallig is het net in oktober dertig jaar geleden dat 'E.T. – The Extra-Terrestrial' in de bioscoop opdook. Het verhaal van een vriendschap tussen een – voor de verandering sympathieke – gestrande alien en een jongen was indertijd een enorm succes. Zo groot zelfs, dat een van de slagzinnen van ET (“ET phone home”) een beetje cultureel erfgoed werd.

De film leverde ook de iconische beelden op van het jongentje die met de alien in een mandje op een BMX-fiets door de lucht vliegt, met de maan op de achtergrond. Steve Spielberg was zelfs zo tevreden met die shot dat de regisseur het daarna bleef gebruiken als logo voor zijn productiemaatschappij Amblin Entertainment.

De Blu-rayversie is een digitale remaster met een nieuwe gemixte surround 7.1-soundtrack. Op de schijf zal er ook een nieuw interview met Spielberg over ET te vinden zijn en een dagboek van de opnames. Ook interessant klinkt een documentaire over de samenwerking tussen Steven Spielberg en John Williams, de componist die de soundtrack verzorgde voor heel wat films van de regisseur. Muziekliefhebbers vinden trouwens nog een registratie van een liveconcert van de ET-soundtrack die Williams recent dirigeerde.

De editie die op Blu-ray verschijnt is de oorspronkelijke theateruitvoering van ET, niet de lichtjes aangepaste editie die in 2002 op dvd verscheen. Wel worden een aantal scenes uit de 2002-versie meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.