Beeld

EISA-awards: de beste AV-producten van 2012-2013

Het is een jaarlijkse zomertraditie dat de EISA-organisatie zijn awards voor de beste AV-producten van het jaar bekendmaakt. Als EISA-lid is FWD meer dan een klein beetje trots om deze toppers in hun klasse te presenteren.

EISA is een vereniging van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit negentien Europese landen. Per land is slechts één magazine lid van een van de vijf panels van de EISA: Photo, Video, Audio & Home Theater, In-Car Electronics, Mobile Devices. Sinds vorig jaar is FWD een van de achttien leden van het videopanel.

FWD werd toegelaten als lid omdat wij een strenge en uitgebreide methodologie hanteren bij het testen van AV-apparatuur, en ook de meeste belangrijke producten op de markt onder de loep nemen.

In juni van elk jaar komen de hoofdredacteurs van de EISA-bladen samen om de awards toe te kennnen. Om genomineerd te worden, moeten producten getest zijn door minstens vijf magazines. In het geval van het videopanel zijn nagenoeg alle producten door de FWD-redactie op de testbank gelegd.

Tijdens de juryberaadslaging vergelijken we onze testresulaten en ervaringen, en discussiëren we stevig over de merites en mindere punten van de genomineerde toestellen. Zo komen we tot een lijst met de beste producten van het afgelopen jaar die gebaseerd is op onafhankelijke tests door experts uit heel Europa. Het is die lijst die we hieronder voorstellen.

Hieronder vind je alle producten terug die een award kregen, georganiseerd per panel. De grote uitzondering zijn de nominaties van het fotopanel. Die vind je bij zustermagazine Shoot, door op deze link te klikken.

Jamie Biesemans
Hoofdredacteur FWD Magazine

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.