Geluid

Featurefeest bij nieuwe Sony AV-receiver


AV-receivers richten zich niet langer alleen op geluid- en beeldverwerking, maar hebben ook meer en meer oog voor mobiele gadgets en computernetwerken. Dat is ook het geval bij de nieuwe STR-DN1030 van Sony, een opvallend goed uitgeruste middenklasser.


Vanaf volgende maand staat de STR-DN1030 bij de Sony-dealers, een AV-receiver die de strijd moet aangaan met de nieuwe lichting AVR's van de verzamelde concurrentie.

Om de strijd met gelijke wapens aan te vatten, voorziet Sony heel wat extra's op de 600 euro kostende middenklasser. Zo zien we niet alleen AirPlay opduiken, maar beschikt de DN1030 ook over een ingebouwde Wi-Fi-ontvanger en Bluetooth. Daardoor worden dongles en andere accessoires meteen overbodig om een draadloze verbinding te maken. Ook DLNA en toegang tot diensten die deel uitmaken van Sony's eigen Entertainment Network staan op de agenda.

Zoals meestal het geval is in dit segment, gaat het om een 7.2-receiver die over een vermogen van 145 watt per kanaal beschikt. Verder zijn ook alle reguliere features aanwezig, zoals een massa HDMI-inputs, videoswitchting en upscaling, en ga zo maar door.

Volgende maand hopen we de nieuwkomer al op onze redactie te mogen begroeten voor een uitgebreide kennismaking. Met andere woorden: watch this space.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.