Redactie

From Dusk Till Dawn

‘We got horse pussy! Dog pussy! Chicken Pussy!’ Reserveer tijdig plaats op je digicorder, want met From Dusk Till Dawn krijg je een brokje grand guignol geserveerd dat zijn voorgaande niet kent. De film valt zelfs moeilijk te omschrijven, en dat komt vooral door de onwaarschijnlijke genredraai die hij ergens in het midden maakt: wat eerder op een poepgewone misdaadfilm leek, verandert halfweg de rit ineens in een gortige horrorprent.

De film werd ten tijde van zijn cinemarelease (1995) een beetje onterecht gezien als de nieuwe Tarantinoprent gezien, want in werkelijkheid was het niet Quent, maar Robert Rodriguez die tekende voor de regie. Toch is Tarantino’s aanwezigheid in deze prent niet over het hoofd te zien: hij schreef namelijk het scenario, is uitvoerend producent en speelt een hoofdrol.

Tarantino speelt de rol van Richard Gekko, die samen met zijn broer Seth (George Clooney) noodgedwongen naar Mexico moet vluchten, met de Texaanse ordediensten en het FBI op hun hielen. De broers moeten uitkijken naar gijzelaars, en komen zo bij dominee Jacob (Harvey Keitel) en zijn gezin terecht. De man zit in het midden van een geloofscrisis en toert in een campingwagen de staat Texas rond. Na veel omwegen bereiken ze de grens en komen ze uiteindelijk op hun bestemming aan, de Mexicaanse nachtclub Titty Twister, waar ze op hun contactpersoon moeten wachten. Het wordt, zoals de affiche het destijds stelde, 'One hell of a night.'

Zaterdag 25 augustus op Canvas om 23u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.