Redactie

Geruchtenmolen PlayStation 4 en Xbox 720 draait

De laatste weken duiken er alsmaar meer geruchten op over de volgende generatie spelconsoles van Sony en Microsoft. Een overzicht.

Xbox 720 "Durango"
Volgens VG247 heeft Microsoft informatie over de Xbox 720 (werknaam Durango) doorgespeeld aan enkele partners. De console zou momenteel gepland staan voor een kerstrelease in 2013. De Durango zou beschikken over een blu-raylezer en maar liefst twee grafische processoren. Een van de bronnen zegt hierover: ‘Het is alsof twee PC’s aan elkaar zijn geplakt.’

De grafische chips zouden vergelijkbaar zijn met de high-end AMD 7000-serie. De gpu's zouden niet zoals in een pc in CrossFire- of SLI-opstelling staan (waarbij de twee kaarten om de beurt lijnen tekenen van hetzelfde object) maar los van mekaar en tegelijkertijd aparte objecten tekenen.

De cpu van de Durango zou vier of zes kernen bevatten. Een daarvan is voorbehouden voor Kinect en een andere voor het besturingssysteem. De Kinect-sensor zou trouwens verwerkt worden in de spelconsole zelf.

PlayStation 4 "Orbis"
Andere bronnen van VG247 beweren dat Sony ervan overtuigd is dat het deze keer als eerste zijn spelconsole van de nieuwe generatie op de markt breng, na de Wii U die eind dit jaar in de winkels ligt. Verscheidene game-ontwikkelaars zouden al ingelicht zijn over de nieuwe PlayStation. De andere ontwikkelaars zijn uitgenodigd om in mei en juni een kijkje te nemen.

De Orbis, zo wordt de PS4 volgens de geruchten intern genoemd, zou geen gebruik meer maken van de Cell-processor die we kennen van de huidige PlayStation. Hij zou daarentegen een 64bit-processor en een Southern Islands-grafische kaart krijgen van AMD. De grafische kaart zou een resolutie aankunnen van 4.096 bij 2.160 pixels en 3D kunnen afspelen in 1.080p.

Net als de Xbox Durango zou de PlayStation Orbis een gelijkaardige anti-piraterij functie krijgen. Volgens Kotaku zou de PS4 bovendien geen tweedehands games kunnen afspelen zonder dat je bijbetaalt en worden PS3-spellen niet ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.