Beeld

Goedkopere Toshiba 4K-tv op komst

Toshiba kondigde deze week een nieuwe 4K-televisie aan. Het toestel leunt nauw aan bij de 55ZL2G, maar bevat geen 'glasses-free 3D'.

Waar we vorige week nog een test brachten van Toshiba's indrukwekkende 55ZL2G – de eerste 4K-televisie met 3D-zonder-bril – kondigde Toshiba deze week al een step-down model aan dat nauw aanleunt bij zijn toptelevisie. De Regza 55XS5 behoudt de resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, maar snijdt hier en daar enkele spreekwoordelijke hoekjes af.

Geen 3D
Het meest opvallende verschil met de ZL2 is het achterwege blijven van een 3D-luik – niet alleen voor 'glasses-free 3D', maar zelfs voor 3D tout court. Maar er zijn ook andere verschillen. Zo maakt de nieuwkomer bijvoorbeeld gebruik van Edge-LED displaybelichting in plaats van de ProLED-technologie met local dimming die het scherm van de ZL2 aanstuurt.  

CEVO Duo-technologie staat in voor de beeldverwerking en upscaling van beelden naar QFHD, en wordt verpakt in een iets dunner frame. Daarnaast is er ook ondersteuning voor apps en opnemen naar een USB harde schijf via de ingebouwde digitale tuners.

Minder duur
De nieuwe Toshiba Regza 55XS5 zou in juni beschikbaar worden op de Japanse markt voor een nog nader te bepalen prijs. Verschillende officieuze bronnen houden het echter op een prijskaartje van ongeveer 750,000 yen, wat overeenkomt met ruim 7.000 euro. Daarmee is hij een kleine 2.000 euro goedkoper dan de 55ZL2G. Of het toestel ook naar de Benelux komt, is voorlopig nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.