Beeld

Samsung toont productieversie OLED-TV


Samsung bewees deze week nog maar eens dat de release van zijn langverwachte OLED-TV erg dichtbij komt. Op  Expo 2012 toonde de Koreaanse fabrikant al de eerste toestellen die in massaproductie van de band rolden.


Dat LG en Samsung een nek-aan-nekrace voeren om als eerste een OLED-TV op de markt te brengen weten we intussen al even. Deze week voerde Samsung het tempo echter nog wat verder op. Op de Wereldtentoonstelling 2012 in het Koreaanse Yeosu toonde de fabrikant de eerste 'massageproduceerde' exemplaren van de ES9000, de typenaam van Samsungs eerste commerciële OLED-TV.

Aangezien iedere pixel op het scherm individueel belicht en aangestuurd wordt bij een OLED-TV, zou de nieuwe technologie voor een twintig procent betere reproductie van kleuren zorgen volgens Samsung. Daarnaast beschikt de ES9000 over dezelfde features die de nieuwe ES8000-serie sieren, zoals Smart Interaction stem- en gebarenbesturing, Smart Content extra's en upgradebare Smart Evolution-technologie.

Eveneens van de partij is Smart Dual View, een technologie die het mogelijk maakt om op één scherm twee verschillende programma's in 2D te bekijken op volledige grootte. Daarbij wordt gebruik gemaakt van actieve 3D-brillen, terwijl het geluid van het tweede kanaal via de hoofdtelefoonuitgang wordt doorgegeven. 

Op een officiële releasedatum en adviesprijs van de ES9000 blijft het voorlopig nog steeds wachten geblazen, maar de productieklare displays die Samsung toonde op Expo 2012 maken alvast duidelijk dat die echt niet al te lang meer op zich zullen laten wachten. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.