Redactie

iTunes 11 belooft ingrijpende verbeteringen


Met iOS 6 in de pijplijn is men bij Apple volop bezig aan de volgende release van iTunes, iTunes 11. Op dit moment ziet het er naar uit het eerder een functionele dan een kosmetische update zal zijn.

Centraal is deze update staat een verdere integratie van iCloud. Zo zou in de zijkolom van de nieuwe versie een aparte tab komen voor de dienst. Back-ups van je iDevices in de cloud zouden op die manier nog gestroomlijnder gebeuren. Ook zou je iCloud volledig kunnen instellen vanuit iTunes.

Daarnaast zit iOS 6 eraan te komen, de nieuwe versie van het besturingssysteem dat onder meer de iPhone en iPad aanstuurt. iTunes 11 zou dan ook volledig compatibel moeten zijn met de update van het mobiele besturingssysteem.

Ook doen er geruchten de ronde dat de App Store binnen iTunes volledig herzien zou worden. Die geruchten worden gevoed door een eerdere overname die Apple deed, meer bepaald van een bedrijfje op dat Chomp heette. Dat bedrijf bood een app aan die voor jou de Store doorzocht. Hij zocht apps voor je uit op basis van functionaliteit en niet op basis van de naam, aldus 9to5Mac. Mogelijk zien we ook die funtionaliteit terug in iTunes 11.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.