Redactie

James Cameron wil dat iedereen 5D gebruikt

James Cameron wil dat iedereen in zowel de film- als televisiesector 5D gaat gebruiken. 5D is de term voor het tegelijkertijd filmen in 2D en 3D.


 

De reden waarom 3D niet aanslaat bij televisiemakers is simpel: het is veel te duur om met verschillende camera’s te werken, en makers van 3D-content krijgen geen goede plaatsen bij evenementen.

Daar wil Cameron verandering in brengen. Zijn bedrijf, Cameron Pace Group, brengt een nieuwe lijn camera’s uit waarmee je simultaan 2D- en 3D-beelden kan opnemen. Bovendien zijn de camera’s gemakkelijk door één persoon te bedienen.

Volgens Cameron hoef je helemaal niets te veranderen aan je filmstijl wanneer je in 3D filmt. In een interview met Wired zegt hij: “Ofwel doet de camera alles voor jou, ofwel spelen we wat met knopjes in de post-productie.”
 


De Cameron Pace Group 5D-camera’s zijn enkel te huur. Volgens Cameron is de reden hiervoor niet economisch van aard maar puur technologisch. Technologie verandert namelijk zo snel dat de camera’s binnen enkele jaren alweer achterhaald zijn.

James Cameron’s 3D-kaskraker Avatar is bij de opnames overigens gefilmd met 5D-camera’s. De technologie werkt dus alleszins!

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.