Geluid

Klipsch zet verder in op AirPlay

De Amerikaanse luidsprekerproducent Klipsch komt met drie nieuwe modellen die AirPlay-compatibel zijn: de RoomGroove Air, de Stadium en de Console.

Na de Gallery G-17 soundbar (hun eerste AirPlay-luidspreker), kiest Klipsch nu dus resoluut voor de technologie van Apple.

Het gebruiksgemak dat deze technologie oplevert, is al langer duidelijk. Het maakt het immers mogelijk om onmiddellijk muziek te streamen via eender welk draadloos netwerk. Zo hoef je het iDevice zelfs niet meer in te pluggen in een apart docking station. Ook je iTunes-bibliotheek die op je Mac of PC staat kan op deze manier eenvoudig gestreamd worden naar AirPlay-compatibele toestellen.

Compact
De RoomGroove Air is een stereosysteem met een dubbele 1-inch tweeter en twee 2,5-inch woofers. Hiermee garandeert Klipsch naar eigen zeggen een onnavolgbaar basgeluid en heldere klanken, die gecombineerd worden in een compact toestel.

Het Stadium-model is eveneens vrij compact, maar het is wel een heuse 2.1-set die beschikt over een dubbele 1-inch tweeter en twee 3-inch midrange woofers. Een ingebouwde dubbele 5,25-inch subwoofer draagt bij aan een optimale bas en een hoge geluidskwaliteit. Wat bij dit model verder nog opvalt, is zijn strakke design in geborsteld aluminium.
 


Meubelstuk met plug & play
Tenslotte werd ook de Console voorgesteld. Deze orignele, imposante (127 x 76 x 46 cm) 2.1-set belooft een optimale geluidskwaliteit. Om de gewenste kwaliteit te bekomen, haalt Klipsch de grote middelen boven: het systeem steunt op twee 90° x 60° Tractrix Horns, hogecompressiedrivers met Linear Travel Suspension (LTS), Cerametallic woofers van 10 inch en een 12-inch subwoofer.

Naast de AirPlay-mogelijkheden biedt dit toestel eveneens een ‘plug-and-play’-functionaliteit voor muziek, films en televisie. De verschillende inputs, gaande van USB tot HDMI, maken het mogelijk om de meest uiteenlopende audiobronnen aan te sluiten.

 

Bovendien is deze Console in de huiskamer ook functioneel als meubelstuk, omdat de behuizing zo ontworpen is dat er geen vibraties ontstaan door het geluid. Op die manier kunnen er voorwerpen op worden geplaatst zonder dat de kans bestaat dat ze eraf vallen door resonanties van het geluid op de behuizing.

De Klipsch RoomGroove Air (500 US dollar) en de Klipsch Stadium (1.750 US dollar) worden in de VS verwacht tegen het najaar. De Klipsch Console is pas beschikbaar vanaf het einde van het jaar voor ongeveer 6.000 US dollar. Of deze producten ook de oversteek maken naar het oude continent en wanneer dat mogelijk gebeurt, blijft voorlopig koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.