Beeld

LG’s 84 inch 4K 3D TV komt in september

Als we moeten gokken naar de blikvangers van IFA  dan zetten we in op zeer grote schermen met 4K-resolutie. LG heeft de zijne al klaar.

Met een wereldwijde launch op de IFA in september laat LG er geen twijfel over bestaan: ze willen meespelen in dit nieuwe segment van de markt. "De 4K display-markt staat  wel nog in zijn kinderschoenen, maar het is belangrijk dat LG zijn plaats op de markt verzekert." zo zegt Havis Kwon, President en CEO van LG Electronics Home Entertainment. Over de prijs is er absoluut nog geen duidelijkheid, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat je zal toekomen met een getal van vier cijfers.

4K schermen hebben een resolutie van 3840×2160 pixels, of vier maal zo veel als onze huidige Full HD schermen. Daarmee is het mogelijk om op grote schermen zeer realistische beelden te tonen. Denk er wel aan dat er momenteel nog geen of nauwelijks 4K-content beschikbaar is. De ingebouwde scaler van de televisie moet SD- en HD-beelden opkrikken naar de hogere resolutie.

De 4K-resolutie zal wel vruchten afwerpen voor de passieve 3D-techniek van LG. Die gebruikt immers de helft van de lijnen voor het linkse beeld en de andere helft voor het rechtse beeld. Op een Full HD scherm leidt dat tot licht detailverlies als je te dichtbij zit. Dankzij deze 4K-schermen krijgt elk beeld nog steeds een Full HD-resolutie. Het toestel is natuurlijk voorzien van LG's Smart TV-platform en met de juiste brillen kunnen twee spelers samen fullscreen gamen.

Wij gaan op IFA zeker even langs bij LG om een eerste indruk te krijgen van de prestaties. Ons verslag leest u hier op de website tijdens IFA, dat op 29/8 van start gaat.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.