Mobile

Google Nexus 7 op 3 september in Europa

De Franse winkelketen Fnac heeft per abuis een reserveringsoptie voor de Google Nexus 7 op de website gezet, waaruit blijkt dat de tablet op 3 september in Frankrijk in de rekken komt. De reserveringsoptie werd snel offline gehaald, maar Fnac bevestigde dat de lanceerdatum inderdaad 3 september is. Het lijkt aannemelijk dat andere Europese landen dan ook snel zullen volgen.

De prijs die op Fnac.com wordt gecommuniceerd, is 249,90 euro voor een 16 GB model en ligt daarmee in de lijn der verwachting, aangezien de Nexus 7 in de Amerikaanse Google Play Store voor 249 dollar te koop is.

Volgens de geruchten mogen enkel bedrijven die ook een fysieke winkel hebben de Nexus 7 verkopen. De Franse webshop Materiel.net is daar kwaad om geworden en heeft besloten om de Nexus 7 wel te gaan verkopen aan hun klanten, ook al zouden ze dan zelf geen winst op de tablet maken. Waarschijnlijk door ze gewoon bij de concurrent te kopen om de tablet vervolgens via hun eigen site te kunnen aanbieden.

Volgens eerdere geruchten zou de Nexus 7 ook in Nederland, Spanje en Italië in september verschijnen. Dat zou dus net zoals in Frankrijk op 3 september kunnen zijn. In Amerika was de Google Nexus 7 al snel uitverkocht. Hopelijk heeft Google genoeg exemplaren op voorraad voor Europa, want als we de geruchtenmolen mogen geloven, zou Apple in september ook wel eens met een iPad Mini kunnen uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.