Beeld

LG toont 84 inch-tv met 4K-resolutie

Elektronicareus LG gaat tijdens de CES-beurs in januari een televisie tonen met een schermdiagonaal van 84 inch en resolutie van liefst 3.840 bij 2.160 pixels.

Het nieuwe vlaggenschip uit LG’s televisiegamma ondersteunt 3D en alle Smart TV-diensten van de fabrikant. Die omvatten meer dan 1.200 apps, toegang tot al dan niet betaalde videodiensten en LG’s nieuwe Magic Remote-afstandsbediening met ondersteuning voor stemcommando’s.

De vraag is wel of en wanneer deze televisie voor consumenten beschikbaar wordt. Tijdens de CES-beurs begin 2011 kondigde de elektronicareus al aan dat het nog voor het eind van het jaar een 4K-televisie op de markt zou brengen, wat niet gebeurde.

Eerder deze week gaf de Zuid-Koreaanse televisiefabrikant aan dat het tijdens de Consumer Electronic Show 2012, die in Las Vegas doorgaat van 9 tot 13 januari, een oled-televisie met een schermdiagonaal van 55 inch zal voorstellen. Op CES worden van verschillende merken oled-aankondigen verwacht, evenals demo's van schermen die hoger dan Full HD-resoluties tonen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.