Redactie

Life

Het lijkt gewoon weer een serie beestjes die op de lens worden genomen, maar vergis je niet: de BBC-wilddocu Life is epischer dan Star Wars, Lord of the Rings en Appetite for Destruction – samen!

De epiek van de ondertussen drie jaar oude docureeks zit hem niet alleen in de gezwinde montage waarin de beelden uiteindelijk werden gepresenteerd (er zitten zowaar achtervolgingsscènes in waar The French Connection een puntje aan kan zuigen), maar vooral in de zeldzaamheid van het materiaal dat de cameraploegen van BBC en Discovery Channel hier tonen.

Zoals het in slow motion opgenomen gefladder van een vliegende vis, of hoe een mantis zachtjes wordt opgeslokt en opgepeuzeld door een hagedis.

Ook is Life, in zekere zin, opnieuw een verhaal van hoe de natuur wordt gedemystificeerd door de techniek. Geestelijke voorganger Planet Earth liet al dingen zien die niet gekker meer moeten worden, maar met Life delven HD-camera’s met een sluitersnelheid van 2.000 beelden per seconde pas écht diep in het fijnste handwerk van Moeder Natuur. Knap!

Donderdag 1 maart op Canvas om 20u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.