Geluid

Nieuwe all-in-one audiosystemen van Sony

Sony verruimt zijn al groot assortiment aan speakerdocks met een nieuw all-in-one audiosysteem. Naast een docking station, een cd-speler en een DAB+ radio bevat de speakerdock ook nog een eigenaardige vloeistof.

De nieuwe CMT-V75BTiP van Sony levert voor elk wat wils. Je kan zowel je iToestel (ook de iPad) in het docking station plaatsen als een cd’tje opzetten. Personen die niet over een iToestel beschikken kunnen gebruik maken van de ingebouwde Bluetooth-ontvanger om de muziek draadloos naar het systeem te streamen.

Daarnaast zit er ook nog een DAB+ ontvanger op voor digitale radio. Helaas liggen digitale radiozenders niet dik gezaaid in België, enkel de VRT heeft drie digitale kanalen. Als je dus genoegen neemt met Nieuws+, Klara continuo en MNM Hits dan kan je hier perfect mee aan de slag.

,

Het eerste dat opvalt aan het dock is de dikte, of liever het gebrek aan dikte. Dit komt doordat de speaker gebruik maakt van een magnetische vloeistof ter vervanging van de demper en de koeling en daarmee een helderder geluid belooft. Ferrofluïdum is een vloeistof die, zoals je hieronder ziet, heel eigenaardige vormen aanneemt in combinatie met een magneet.

De CMT-V75BTiP en zijn kleinere broer de CMT-V50iP, die niet over Bluetooth beschikt, zijn beiden verkrijgbaar vanaf juni. De prijs van de CMT-V50iP zou 200 euro bedragen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.