Geluid

Nieuwe top-AVR’s bij Yamaha

Op de drukbezochte Yamaha stand maken we kennis met de nieuwe Aventage AV-Receiver serie. Het viertal is uitgerust om beeld en geluid te kunnen weergeven van alle mogelijke audio- en videobronnen en kan ook overweg met DLNA-bronnen en met AirPlay.

Yamaha weet bovendien een geheel nieuwe invulling te geven aan wat we kennen als virtueel surroundgeluid. Deze machines bieden namelijk echt, volwaardig surroundgeluid in 5.1 of 7.1 en voegen daar bij wijze van extraatje nog eens twee ‘Virtual Presence’ luidsprekers aan toe.

Daardoor lijkt het alsof je vooraan nog twee extra luidsprekers hebt staan. Een knap idee dat navolging verdient. De prijs begint op 899 euro (voor de RX-A 820, vandaag beschikbaar) en loopt op tot  2.199 euro voor het topmodel (RX-A 3020, komt in november).

Ook de CDN-500 (579 euro, komt in november) mag op onze aandacht rekenen. Dit apparaat lijkt op het eerste zicht een cd-speler te zijn, maar eigenlijk is het eerder een streaming audioapparaat, dat ook eventueel ook cd’tjes kan afspelen.

Het apparaat is DLNA-compatibel en kan via USB rechtstreeks verbonden worden met een Mac of een pc. Met de MusicPlay app kan je het zaakje bedienen. Voor de volledigheid geven we nog even mee dat Yamaha ook met een reeks nieuwe desktop audiosystemen komt en met – verrassing! – een serie hoofdtelefoons.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.