Geluid

Nieuwe top-of-the line AV-receivers bij Pioneer

Pioneer stelt zijn nieuwe gamma AV-receivers voor: drie 9.2-kanaals modellen (de SC-LX86, SC-LX76 en SC-LX56) en één 7.2-kanaals model (de SC-2022). Met name de drie LX-modellen mikken duidelijk op de veeleisende AV-enthousiasteling, en dat merk je ook aan de geavanceerde mogelijkheden en features.  

Geluidstechnisch maken alle nieuwkomers gebruik van verbeterde Direct Energy HD-versterkers van Pioneer. Het gaat om uiterst efficiënte klasse D-units die garant moeten staan voor een zuiver en krachtig geluid, waarbij een gedetailleerde weergave en maximale dynamiek voorop staan. Jawel, zelfs wanneer alle versterkerkanalen volop aangesproken worden.

De drie LX-modellen beschikken ook over een THX-certificaat, en aan de extra fijn afgestelde LX76 en LX86 zit zelfs een label van de befaamde AIR Studios vast.

Overvloed aan features
Ook wie op zoek is naar een maximaal aantal mogelijkheden zal niet op zijn honger blijven zitten. Het nieuwe gamma beschikt over heel wat geavanceerde netwerk- en instellingsopties, zoals Apple AirPlay, DLNA 1.5, Windows 7-certificatie, internetradio, PC Setup control, autokalibratie voor Advanced MCACC, meerdere HDMI-uitgangen en de bekende Pioneer-apps voor de iPad, iPhone, iPod (waaronder iControlAV2012 en Air Jam) en Android smartphones.
 


Bij de drie topmodellen is ook een Bluetooth-ontvanger inbegrepen, een uitbreiding die bij de SC-2022 tegen meerprijs beschikbaar is. Nog opvallender is de USB-DAC (192 kHz/32 bit) die in de SC-LX86 is ingebouwd, een exclusief extraatje dat alleen voor het topmodel voorbehouden is en het mogelijk maakt om je pc om te turnen tot een volwaardige hifibron.

Dankzij de vele instelmogelijkheden belooft het ook een koud kunstje te worden om de AV-receivers volledig naar wens af te stellen, welke configuratie je ook voor ogen hebt.

Zomer en herfst
De SC-LX56 en SC-2022 zijn te koop vanaf juli 2012, en gaan respectievelijk 1.599 en 1.099 euro kosten. De SC-LX86 en SC-LX76 worden echter pas in de herfst verwacht. Op de adviesprijzen van die twee laatste toppers is het nog even wachten geblazen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.