Beeld

Nintendo: Wii U verschijnt dit jaar in Europa


Nintendobaas Satoru Iwata bevestigt tijdens de voorstelling van de kwartaalresultaten dat de Wii U in 2012 in Japan, de VS, Australië en Europa op de markt komt.

Dat schrijft de gamessite Eurogamer. Nintendo kondigde vorig jaar al aan dat de Wii U in 2012 op de markt zou komen, maar in welke regio’s was nog niet bekend. Dat worden dus Europa, Australië, de Verenigde Staten en Japan: Nintendo’s belangrijkste afzetmarkten.

De opvolger van de Wii zal waarschijnlijk in juni officieel worden voorgesteld tijdens de E3-beurs. De Japanners lichtten vorig jaar tijdens dezelfde beurs al een tip van de sluier, maar de specificaties van hun nieuwe spelconsole stonden toen nog niet vast. Wel is zeker dat de Wii U een controller met ingebouwd touchscreen krijgt, waardoor een televisie zelfs niet meer nodig zou zijn om te spelen.

Wat de kwartaalcijfers betreft, heeft Iwata minder goed nieuws. Nintendo verwacht voor zijn boekjaar 2011, dat eindigt in maart, zo’n 835 miljoen dollar verlies te maken. Dat zou het eerste jaarverlies voor de Japanners zijn sinds 1981.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.