Geluid

Onkyo brengt apt-X naar AVR’s

Geen vakantie voor Onkyo klaarblijkelijk: in de voorbije weken lanceerde het merk naast een nieuwe app een usb-adapter om muziek via Bluetooth apt-x naar een AVR te streamen. Onkyo is ook de eerste om een miniketen uit te rusten met Spotify.

De UBT-1-adapter werkt op de nieuwe lijn Onkyo AV-receivers, vanaf het model 414 of hoger. De adapter past op een usb-poort vooraan de receiver en laat toe om muziek vanaf een smartphone, tablet of laptop te streamen over Bluetooth. Het unieke is dat de UBT-1 apt-X ondersteunt.

Apt-X is een manier om kwalitatief audio te streamen over Bluetooth. Vooralsnog zijn er niet zoveel apparaten die het ondersteunen, al is de nieuwe One-reeks van HTC er wel mee uitgerust. Ook zegt Samsung apt-X ruimer te gaan inbouwen op hun smartphones. Kostprijs van de UBT-1 zou rond 60-70 euro liggen.

,

Onkyo is wellicht het merk dat de grootste supporter is van Spotify. De streamingmuziekdienst is present op een heel aantal AV-receivers, en komt nu ook naar een miniketen van het merk.

De CR-N755 is een betaalbare miniketen met cd-speler en – vooral – streamingmogelijkheden. Naast Spotify kent het ook AUPEO en vTuner. De CR-N755 is ook DLNA-compatibel en kan FLAC-bestanden aan. Onkyo voorziet ook optische ingangen, bijvoorbeeld om een pc aan te sluiten.

Het ziet er naar uit dat de CR-N755 in september de winkels bereikt en wellicht 399 euro kost. Dit is zonder speakers. Wil je die er bij, dan betaal je 150 euro extra.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.