Geluid

Philips iPhone-dock voor wanna-be DJ’s

De FWP3200D van Philips is een vreemde snuiter: het toestel lijkt op een kruising tussen een miniketen en DJ-console. Een console waarin de iPhone centraal staat, want op de twee minidraaitafels is plaats voor maar liefst twee iPhones.

Of we de nieuwe Philips mooi vinden ,daar zijn we nog niet helemaal uit. Maar opvallen doet het nieuwe geluidssysteem alleszins wel. Dat komt mede door de twee decks op de bovenkant. Geen platenspelers maar handig vermomde docks voor twee iPhones, zo blijkt bij nader onderzoek. 

Via die twee decks kunnen wanne-be DJ's de tracks op de smartphone mixen of ermee scratchen. Daarnaast is het ook mogelijk om de mixes te verfijnen via een app.

De geluidsproductie laat de FWP3200D over aan de ingebouwde luidsprekers, met 5,25-inch woofers en 2-inch tweeters. Opvallend volwassen componenten, zo lijkt het, en dat geldt ook voor de versterker die volgens Philips een vermogen van 300 watt levert. 

Zerg het met licht
Aangezien Philips ook iets heeft met lampjes – al jaenlang een van de specialiteiten van de Nederlandse fabrikant – mochten ingebouwde lichteffecten natuurlijk ook niet ontbreken. Die zitten verstopt in de ringen rond de speakers, en kunnen rode, blauwe en purperen lichtpulsen afvuren op maar van de muziek die speelt.

Je kan ze bovendien bedienen met de meegeleverde remote, terwijl je de mensen op de dansvloer kan opzwepen via de microfooningang. Voor een microfoon moet je nog wel even zelf zorgen.

Wel standaard aanwezig zijn alle klassieke DJ-controls die je op een dergelijk toestel verwacht. Zo zijn er sliders en kanaalfaders,  net als treble- en basregelingen. 

Uitbreidbaar
Deze nieuwe Philips zou zo'n 380 euro gaan kosten. Wie nood voelt aan meer decibels, kan voor 250 euro ook nog de FWP100 aanschaffen. Die speakerdock doet er nog eens 240 watt aan dansdeuntjes bij.

Voor meer informatie kan je terecht op de officiële productpagina van de FWP3200D.

,


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.